Login  •  Register


The time is now: Fri May 26, 2017 5:39 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Tue Feb 14, 2017 6:16 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Feb 14, 2017 6:08 am
Posts: 2
Hey there - I have Sheepshaver running quite well, but I've happened across an old program that gives the following error when run:
Dungeon Siege requires a PowerPC processor running at 400MHz or faster.

I've read elsewhere that SS has a 100MHz speed included in the code for "cosmetic" reasons, but those reasons seem to be getting in the way of this program running...

Any suggestions?

I'm on a 2013 MBP OSX 10.12.3
SS ver 2.4.20140201

Thanks!
Andrew


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 3:56 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 963
Location: Germany
Is it this game you are trying to play? http://macintoshgarden.org/games/dungeon-siege
400MHz PPC likely meant a G4 or a G3 at least.
SheepShaver will not cope with that as different hardware is being emulated.

Some old apps and games will run with AppleĀ“s PPC emulation Rosetta, which was dropped with OSX10.6.
I would try the game with a virtual machine running 10.5 as guest OS in macOS Sierra.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 11:49 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Feb 14, 2017 6:08 am
Posts: 2
Yes that's it. Thanks for the suggestion. Kinda new to this emulator/VM thing. Been using a Mac for a year after 30 years on a PC where compatibility wasn't this complicated.

I mean, I love the Mac, but this architecture stuff is crazy.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 12:06 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 963
Location: Germany
The game from Macintoshgarden installs fine in OSX 10.5.
To run the game, the app looks for the physical CD-2. There are a lot of no-CD patches listed in a thread at Macintoshgarden, maybe that will help.
I get stuck here and do not know where to fix according to the requester. The readme points to .ini in the user/ducuments/dungeonsiege folder, but that does not help me.

"DrawSprocket cannot switch to the requested resolution (800x600, 16bit, 1 buffer).
Make sure your computer meets the display requirements specified in the Read Me file."

Image

Maybe QEMU emulating a G3 Mac will run the game?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group