Login  •  Register


The time is now: Wed May 24, 2017 1:24 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 3 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 4:18 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Tue Oct 14, 2008 12:12 am
Posts: 641
Probably I'm the only person on the forum who hasn't figured this out, but I'll be grateful for any help. In SheepShaver under Windows, I'm trying to work with a program (PreFab Player) that tells me to press Ctrl-Option-?. How can I do this under Windows? I know that the Windows Ctrl key emulates the Mac Ctrl key, and the Windows Alt key emulates the Mac Cmd key. Does anything emulate the Mac Option key?

Thanks for any help.

EDIT: Sorting out some confusion.


Last edited by emendelson on Wed Mar 15, 2017 11:05 pm, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 8:26 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 1593
I thought the alt key emulated option? For some emulators, the left and right ctrl keys are mapped differently; you could try whichever one didn't work for you.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Mar 15, 2017 10:28 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Tue Oct 14, 2008 12:12 am
Posts: 641
adespoton wrote:
I thought the alt key emulated option? For some emulators, the left and right ctrl keys are mapped differently; you could try whichever one didn't work for you.


As far as I can tell, when I press Alt-Q on my Windows keyboard, a program running in SheepShaver quits, as if I'd typed Cmd-Q on a Mac keyboard. Same thing with Alt-P on the Windows keyboard - it causes the Mac program to print, as if I'd typed Cmd-P.

EDIT: And I got one thing backwards in my first post. It seems that the Windows Ctrl key emulates the Mac Ctrl key.

And wait - I see that the left Windows key is supposed to emulate the left Mac Option key. It's a bit inconsistent, because Windows seems to capture it - but it does seem to work, and solves this problem. Apologies for wasting bandwidth...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 3 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group