Login  •  Register


The time is now: Thu Oct 23, 2014 6:33 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject: Shared Folder
PostPosted: Tue May 03, 2011 8:45 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue May 03, 2011 8:39 pm
Posts: 3
Hello,
I have been playing around with BasiliksII and I am having some trouble. I am using a MacBook Pro with 10.6.7 and I am running System 7.0.1 in Basilisk. I can not seem to get the shared folder working. When I start up System 7, I get an error that "A driver for the selected AppleTalk connection could not be found. The built-in Local-Port connection will be used instead."

Can anyone lend me some assistance? I want to update to 7.5.5.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue May 03, 2011 9:24 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2006 10:24 pm
Posts: 4012
Location: Amsterdam, Netherlands
Hi, and welcome to the forum.

The shared folder does not work with System 7.0.1. I am not sure which is the earliest system version that can use the shared folder feature, it does work with 7.5.3.

I wouldn't worry about AppleTalk, it does not work in BasiliskII anyway. The error message will probably not appear when you change network settings in 7.0.1. Try disabling AppleTalk in the Chooser.

How do you intend to "update" from 7.0.1 to 7.5.5? Why not install 7.5.3 in BasiliskII and update that to 7.5.5?


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue May 03, 2011 10:00 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue May 03, 2011 8:39 pm
Posts: 3
I only have the 19 disk images of 7.5.3, and I cannot open them in OS X. I read that if I started out with 7.0.1, I could use the classic mode there to create the disk image and then update.

Is there an easier way?

Also, I disabled AppleTalk, but I keep getting the error message.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject: Fixed!
PostPosted: Wed May 04, 2011 1:41 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue May 03, 2011 8:39 pm
Posts: 3
I've got it working. Thanks for your help!


Top
 Profile  
Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group