Login  •  Register


The time is now: Fri Oct 31, 2014 6:23 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Sun Jul 11, 2004 7:50 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Jul 11, 2004 7:40 pm
Posts: 4
Hello,

I've tried Fusion on an old PC (486) with mdsos 6.22.
All was ok : rom, config, etc.
But when I launch fusion, nothing. Blak screen then white screen.
My bootdisk is ok (7.53), its functiun on a real mac. Memory OK. All OK.
I've also tried to create other hard disk with Hpv explorer. Nothing again.

I'v' also seen that Hpv explorer can't read "fusion.hfx" (hard disk created by Fusion).
Have I forgotten something in my configuration ?
Daniel
:cry:

Microcode


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 11, 2004 9:50 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2003 4:15 pm
Posts: 869
Location: UK
Have you ran setup.exe and configured fusion properly?

Run that, the it to boot from a MacOS install disk and create a blank disk to install it to, then in the setup programme, select Launch Emulator and see what happens.

Also, make sure that your rom is compatible and set up properly and not corrupt, and if you are using a CD rom to install from, make sure you have the MS-DOS cdrom drivers (can't remember what they're called)

Hope that helps
If you still can't get it to work, then just reply and we'll try and give you some more help.


Stephen


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 11, 2004 11:51 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:14 pm
Posts: 360
You have to configure the graphics driver correctly in the setup.exe program otherwise you will get a black screen. A vesa driver should work.

The CD-ROM drivers you are looking for are MSCDEX. This loads in autoexec.bat, remember you will haver to load something like cdrom.sys in cofig.sys as well


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject: Suite...
PostPosted: Mon Jul 12, 2004 6:31 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Jul 11, 2004 7:40 pm
Posts: 4
My rom is ok. Its functiuns with Basilik and vMac.
My config is OK and I've no CD reader on my 486 PC.
The first screen when I launch Fusion is a black screen with "-" who blinks (like a prompt). Then white screen. Something.

I've tried on a pc with Win95 an another with Win XP. On XP with Dosbox, no possibility .
I've tried many "Fusion" downloaded on different sites. Idem.

Daniel.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 12, 2004 2:52 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Sat Aug 30, 2003 4:15 pm
Posts: 869
Location: UK
what version of fusion are you using?


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 12, 2004 5:07 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Jul 11, 2004 7:40 pm
Posts: 4
Fusion 3.0 dos.

Daniel.
:(


Top
 Profile  
Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group