Login  •  Register


The time is now: Sat Nov 22, 2014 3:11 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 14 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 2:51 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
I'm new here, but I hope you guys can help me out:)

I installed pearpc control panel and the other stuf.
I did everthing and browst the .ISO

when I try to run it I get the following error:
[IO/IDE] <Error> C:\pearpc-0.4-win32-jitc\pearpc-6gib.img: could not open file (No error)


can someone help me out plz?:)


Last edited by bladynator on Sun Jun 27, 2010 11:00 am, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 7:40 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
Ronald P. Regensburg wrote:
@ bladynator
Please ignore mac128k. Wait and see if someone here can help you.

@ mac128k
Please stop disturbing topic discussions with nonsensical remarks and exclamations.


i will :wink:
but you can't help me?


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 23, 2010 8:35 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3296
Location: Canada
Hi bladynator,

Sorry about the trollish replies earlier. Someone has been disturbing forum topics lately.

About PearPC:

1. Make sure the path to the pearpc-6gib.img file quoted to the error is correct in your PearPC config file. "pearpc-6gib.img" should obviously be located in "C:\pearpc-0.4-win32-jitc\" just like it says!

2. What version of Windows are you using?

3. Post the contents of your PearPC config file here in the forum for examination.

4. Finally, you can try replacing the pearpc-6gib.img file with ours: http://www.emaculation.com/pearpc/macosx_6gb.rar (make sure to expand the rar first, of course). This is just in case yours is corrupt or something.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 7:19 am 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
ClockWise wrote:
Hi bladynator,

Sorry about the trollish replies earlier. Someone has been disturbing forum topics lately.

About PearPC:

1. Make sure the path to the pearpc-6gib.img file quoted to the error is correct in your PearPC config file. "pearpc-6gib.img" should obviously be located in "C:\pearpc-0.4-win32-jitc" just like it says!

2. What version of Windows are you using?

3. Post the contents of your PearPC config file here in the forum for examination.

4. Finally, you can try replacing the pearpc-6gib.img file with ours: http://www.emaculation.com/pearpc/macosx_6gb.rar (make sure to expand the rar first, of course). This is just in case yours is corrupt or something.



1: I did, and it is right. I put them all in the D: and started again. the first time it did not give the error, but also did got give the good results. I try'd again, but with the same error, but now: D:\mac\macosx_6gm.img

2: im using XP

3: can't right now, I shall post this later. ( im not on the right computer now;) )

4: I did:) ( see 1 )


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 7:39 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3296
Location: Canada
When you get back to the system, do let us know what the not good result was... and share that config information.

Meanwhile... did you set up PearPC using our setup guide? Following it closely should take care of any problems:

http://emaculation.com/doku.php/pearpc_setup


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 10:31 am 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
ClockWise wrote:
When you get back to the system, do let us know what the not good result was... and share that config information.

Meanwhile... did you set up PearPC using our setup guide? Following it closely should take care of any problems:

http://emaculation.com/doku.php/pearpc_setup



yes I did follow it closely.
it was alright, until the error.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 1:27 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
im at the right station now:)

here is my script:

## PearPC Configuration File

##
## Start Resolution
##
## (clients that use video.x can change the resolution at runtime,
## so this would be used only for starting up)
##
## format: "(width)x(height)x(depth)"
## or "(width)x(height)x(depth)@(frequency)"
##
## depth can only be 15 or 32
##
## default: "800x600x15"
##

ppc_start_resolution = "800x600x15"

##
## Set this to non-zero for turning on fullscreen mode on startup.
##

ppc_start_full_screen = 0

##
## Redraw interval (in ms)
## must be between 10 and 500
##
## If you set this higher, PearPC will spend less time doing redraws
## (and so run faster) but feel less responsive. You should adjust
## this to your computer speed and personal preference.
##

redraw_interval_msec = 40

##
## Key codes
##

key_compose_dialog = "F11"
key_change_cd_0 = "none"
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"


##
## Loader
##

##
## Boot method
## this can be
## 1. "auto", prom will boot the first bootable partition found (default)
## 2. "select", prom will show you a list of bootable partitions
## 3. "force", prom will load and boot the local file prom_loadfile
##

prom_bootmethod = "auto"

## Example of how to use "force":

#prom_bootmethod = "force"
#prom_loadfile = "test/yaboot"
#prom_env_bootpath = "disk"

##
## bootargs: don't change unless you know what you are doing
## machargs: set to "-v" to get a verbose startup
##

#prom_env_bootargs = ""
prom_env_machargs = "-v"

##
## This is needed if you want to boot Mac OS X
##
prom_driver_graphic = "video.x"

## This will adjust the position of the initial page table (don't change)

#page_table_pa = 104857600

##
## CPU Config
##
## Processor Version Register
## Defaults to 0x00088302 (G3)
## Set to 0x000c0201 to enable G4 emulation
## Only change if you know want you are doing
##

#cpu_pvr = 0x00088302
#cpu_pvr = 0x000c0201


##
## Main memory (default 128 MiB)
## must be >= 64 MiB
##

#memory_size=0x8000000

##
## IO Devices
##

##
## PCI IDE Config
##
## Drive type will be set according to file extension:
## .img: Harddisk (filesize must be multiple of 516096)
## .iso: CD-Rom
## Or you can override this by specifying the type via
## pci_ide0_master_type / pci_ide0_slave_type
##
## Valid drive types are:
## hd: A hdd image should be specified
## e.g. "test/imgs/linux.img"
## cdrom: A cdrom image should be specified
## For Linux or BeOS a cdrom device can be specified as well
## e.g. "/dev/cdrom"
## nativecdrom: Platform dependant
## Win (SPTI): drive letter, e.g. "d:\"
## Win (ASPI): SCSI host adapter,target,lun e.g. "2,0,1"
## BeOS (ATAPI): device path, e.g. "/dev/disk/ide/atapi/0/master/0/raw"

pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "Mac OS X Install DVD.iso"
#pci_ide0_master_type = "cdrom"

pci_ide0_slave_installed = 1
#pci_ide0_slave_image = "g:\"
#pci_ide0_slave_image = "2,0,0"
pci_ide0_slave_image = "macosx_6gb.img"
pci_ide0_slave_type = "hd"

##
## Network
##
## Choose one of the cards

pci_3c90x_installed = 0
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"

pci_rtl8139_installed = 0
pci_rtl8139_mac = "de:ad:ca:fe:12:35"

##
## USB
##
pci_usb_installed = 1

##
## NVRAM
##
nvram_file = "nvram"


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 24, 2010 8:25 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
got a little bit further, now it does not give the error.
I get the bootschreem, but not with the CDrom, only the Disk0

what now?


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 12:36 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3296
Location: Canada
In your config file, try changing

"prom_bootmethod = "auto"

to read

"prom_bootmethod = "select"


And make sure the path to your Mac OS X Install DVD.iso is correct.

And also, what version of Mac OS X are you using? Keep in mind that you can only use 10.4 and earlier.


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 9:44 am 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
ClockWise wrote:
In your config file, try changing

"prom_bootmethod = "auto"

to read

"prom_bootmethod = "select"


And make sure the path to your Mac OS X Install DVD.iso is correct.

And also, what version of Mac OS X are you using? Keep in mind that you can only use 10.4 and earlier.


I tryed, but it did not work...
I get the boot menu, but not the CDROM, that's all...


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 9:48 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3296
Location: Canada
Well, where did you get the DVD image? What version of OS X was it made from? If it is from a version that PearPC can't use, it might not show up on the boot screen!


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Jun 25, 2010 12:39 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
ClockWise wrote:
Well, where did you get the DVD image? What version of OS X was it made from? If it is from a version that PearPC can't use, it might not show up on the boot screen!



I downloaded it. its bootcamp... as I can see, its version 3.0.0

edit:
STOP! I think its 10.6, so I try another one...
this one is 10.4 ( tiger )

edit:
this one doesn't work too.
someone has a good download?


edit:
I DID IT!
its installing right now:D


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 11:58 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3296
Location: Canada
Just for some closure: what solved your problem?


Top
 Profile  
Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 27, 2010 8:27 am 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Jun 23, 2010 2:48 pm
Posts: 10
ClockWise wrote:
Just for some closure: what solved your problem?


a new ISO file:P

edit:
I always got a crash that says he couldn't read something... just restart your pc!!!!!!!
remember to dubble, quadrupple, check your iso and make sure its 10.4 or LOWER!!!!!! ( tiger )
when you want to close the boot screen, dont ever never press the "X" at the right top screen, press esc!
make sure you got the files right and the path, ( or put everthing in the same map, this will also help alot!

this is what helps me to fixed the error's:)


Top
 Profile  
Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 14 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group