Login  •  Register


The time is now: Thu Nov 23, 2017 8:19 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 3:04 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Nov 07, 2017 2:53 am
Posts: 3
I'm in Sierra 10.12.6

I downloaded Sheepshaver and extracted the folder, I downloaded the New World PPC Rom from Redundant Robot, placed the folder in the desktop and renamed the Rom to Mac OS ROM and placed it in the Sheepshaver folder. As soon as I launch Sheepshaver it crashes/closes which indicates that there is no ROM file right?

I have tried the workaround where I copy the application to the desktop, delete the original app in the folder and move the copied app in.

What am I missing?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 6:12 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 1843
What's the filename extension on Mac OS ROM? Is it .rom but hidden, instead of being totally blank?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 2:26 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Nov 07, 2017 2:53 am
Posts: 3
I replaced the .rom extension so I don't think it's that, I've just noticed though that the file is listed as a ColecoVision Game kind (I have OpenEmu installed). I'm not sure if that's relevant though.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 7:21 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1038
Location: Germany
Is your path to the SheepShaver ROM set correctly?

Image


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 7:53 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 1843
OpenEmu associates .rom with Colecovision games, so I think the extension must still be there?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Nov 07, 2017 11:49 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Nov 07, 2017 2:53 am
Posts: 3
Thanks for the help, it turns out I hadn't successfully deleted the .rom, I double clicked on the file originally to rename it and remove the extension, and since I could no longer see the rom extension I assumed it was gone, but apparently not xD

It's working fine now and I'm currently installing OS 9 as I type, thanks for the help :)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group