Login  •  Register


The time is now: Mon Dec 17, 2018 10:50 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Wed Oct 03, 2018 11:02 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Wed Oct 03, 2018 10:54 am
Posts: 2
Hi, Everyone!

I'm an art student and I was looking for creating 3D models with Bryce, I really like the aesthetics of this program. I have a problem, I could manage to install it but when I'm trying to open it a window appears and said: The application bryce could not be opened because "Carbonlib -- GetPortBitMapForCopyBits" could not be found.

Anyone knows how to solve this problem,

Thanks in advance.

Northisbetter


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Oct 03, 2018 11:25 am 
Offline
Forum All-Star

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1161
Location: Germany
Don´t want to sound like a turncoat, but it may be more promising to run Bryce 5 on a Windows host or in a Windows VM.
I´ll have a look with SheepShaver, but would not hope for too much.
What is your host OS, btw?
Did you install MacOS9 from a retail CD (image) or did you find it on the net?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Oct 03, 2018 11:34 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Wed Oct 03, 2018 10:54 am
Posts: 2
Thanks for your quick answer,

I imagined that ... I got the Os on the internet, it's not from an original cd ... I will try with a windows VM.

Thanks for everything!


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Oct 03, 2018 12:49 pm 
Offline
Forum All-Star

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1161
Location: Germany
Bryce 5 crashes SheepShaver on my side immediately. Host OS is Sierra.
My guess is that the not completely emulated MPC 603 in SheepShaver is incompatible with a app made for MPC 740 (or better) Macs.
Not uncommon as the specs for Bryce 5 are Mac G3 or G4.

Good luck with your Windows VM!
I would like to recommend XP or lower in VMWare Fusion, as Fusion offers a DirectX 9 compatible GPU emulation.
VirtualBox does not have a GPU support that I´m aware of.
I may have a pre-built W2K or XP instance for VMWare already uploaded to Mega.
Let me know if you should want to try - setting up things yourself is part of the fun though. ;)

Edit:
Snow Leopard does run Bryce5 too, due to the Rosetta PPC emulation.
Windows 10 64bit can run the app as well, albeit in the small Bryce5 (800x600?) screen on a black background.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Oct 04, 2018 8:46 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2299
Location: Emaculation.com
Bryce may also be able to run inside QEMU under either OS 9 or X.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group