safari server not found

About PearPC, a PPC Mac emulator for Windows and Linux that can run MacOS X up to 10.4.

Moderators: Cat_7, Ronald P. Regensburg

Post Reply
c00leyishere
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Wed Feb 03, 2021 2:20 am

safari server not found

Post by c00leyishere »

so, i got the courage up to start up an emulator. right, and i get everything the way i like it. i do what the article, this one: tells me: http://web.archive.org/web/201307040221 ... twork_Card

but to my surprise when i try and start sarfari, it says no server found. :evil: even though the settings say i an connected to the internet. i am on macOS 10.13 and just wan to enjoy macOS without having to buy a overpriced mac with sub par hardware
User avatar
adespoton
Forum All-Star
Posts: 3247
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Location: Emaculation.com
Contact:

Re: safari server not found

Post by adespoton »

We'll need more information to help out here.
From what I've read so far, it seems this is the situation:

1. Your host OS is macOS 10.13
2. You are running PearPC (what build?) with networking enabled.
3. You have installed the RealTek 8139 driver.
4. When launching Safari.app in the guest environment, you get a "No Server Found" error.

But then you state that you are attempting to run OS X without buying a Mac.

So...
What is your host hardware?
What is your host OS?
What OS are you trying to run in PearPC?
What does your configuration file look like?
What version of Safari are you attempting to use?

That last one is the biggest issue. If you're attempting to run a 10.0-10.8 version of Safari, the HTTPS protocol is incompatible with most modern web servers. You'll have much better luck on 10.4 and 10.5 using TenFourFox, or Arctic Fox on 10.6-10.8. Before 10.4... best bet is Classilla inside the Classic environment.
c00leyishere
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Wed Feb 03, 2021 2:20 am

Re: safari server not found

Post by c00leyishere »

i am running pearPC version 0.5. i have networking enabled for pci_3c90x. i installed the realtek drivers yes. my host hardware: amd ryzen 5 2600x amd rx 570 8 GB. 1 TB WD blue m.2. my host OS is windows 10 pro. im trying to run macOS 10.3 in pearPC.

my config looks like this:

ppc_start_resolution = "1600x1200x32@60"
ppc_start_full_screen = 0
redraw_interval_msec = 40
key_compose_dialog = "Ctrl+F11"
key_change_cd_0 = "Ctrl+F12"
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "F11"
prom_bootmethod = "auto"
prom_env_machargs = ""
prom_driver_graphic = "video.x"
page_table_pa = 0x00300000
cpu_pvr = 0x00088302
memory_size = 0x20000000
pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "C:\Users\cooley\Desktop\macOS 10.14 emulator\macosx_6gb.img"
pci_ide0_master_type = "hd"
pci_ide0_slave_installed = 0
pci_ide0_slave_image = ""
pci_ide0_slave_type = "cdrom"
pci_3c90x_installed = 1
pci_3c90x_mac = "DE:AD:CA:FE:12:34"
pci_rtl8139_installed = 0
pci_rtl8139_mac = "C4:2A:D0:21:10:00"
pci_usb_installed = 0
pci_serial_installed = 0
nvram_file = "Nvram"

i am trying to run safari version 1.3.2 or macOS 10.3
User avatar
adespoton
Forum All-Star
Posts: 3247
Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Location: Emaculation.com
Contact:

Re: safari server not found

Post by adespoton »

OK, a few things to note then...
First, you are enabling the 3c90x NIC, but installing the rtl8139 driver.
Second, Safari in 10.3 won't work with any modern HTTPS website, as I stated before. I don't believe TenFourFox will work either. This means you'll have to run Classilla in Classic.

Alternatively, you can switch from PearPC to QEMU-PPC and run 10.4 instead of 10.3, or you can use VirtualBox or VMWare and install a more modern macOS version in Hackintosh mode.
c00leyishere
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Wed Feb 03, 2021 2:20 am

Re: safari server not found

Post by c00leyishere »

so i installed the Apple3Com3C90x-7-sw-pkg iso. moved to version 10.4. configuired it to my ip and stuff put in my ip, subnet mask and put my default gateway into the router section. still no internet. its saying connected to internet through (my ip) and when i start up safari on 10.4 it has a white screen then couple seconds later. it says your not connected to the internet. im lost at this point. i just want a working mac
User avatar
Cat_7
Expert User
Posts: 5257
Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Location: Sittard, The Netherlands

Re: safari server not found

Post by Cat_7 »

Hi,

To network pearpc, you also need to install the openvpn tap device and bridge it / share it with your default network device.
This all is hit and miss.

I would suggest setting up Qemu to run Mac OS X 10.4. It might be a bit slower, but it is stable and supports networking out of the box.
https://www.emaculation.com/doku.php/pp ... or-windows

Best,
Cat_7
c00leyishere
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Wed Feb 03, 2021 2:20 am

Re: safari server not found

Post by c00leyishere »

right, if i am to use qemu. is there any guide for windows users that i can go off of? there doesnt seem to be any that i can find
User avatar
Cat_7
Expert User
Posts: 5257
Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Location: Sittard, The Netherlands

Re: safari server not found

Post by Cat_7 »

Hi,

Did I not just link to our guide?

Best,
Cat_7
c00leyishere
Space Cadet
Posts: 5
Joined: Wed Feb 03, 2021 2:20 am

Re: safari server not found

Post by c00leyishere »

also when i try doing the guide: https://www.emaculation.com/doku.php/pp ... or-windows

i get could not load PowerPC bios
User avatar
Ronald P. Regensburg
Expert User
Posts: 6584
Joined: Thu Feb 09, 2006 10:24 pm
Location: Amsterdam, Netherlands

Re: safari server not found

Post by Ronald P. Regensburg »

Please post questions/issues about qemu in the qemu forum.
Post Reply