Login  •  Register


The time is now: Mon May 25, 2020 11:39 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 8 of 8 [ 189 posts ]    Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject:
PostPosted: Thu Jun 10, 2004 10:27 am 
Offline
Student Driver

Joined: Mon Jun 07, 2004 9:44 am
Posts: 14
Cindy:

Your Default gateway "Router" should be in the same subnet as your IP address (try 192.168.0.1)

Windows ISC defaulty configures the TAP driver to 192.168.0.1 - thats your default gateway/router

P


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue Jun 22, 2004 1:16 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Jun 22, 2004 1:10 pm
Posts: 1
I seem to be having a problem with the TAP32 virtual adapter.

I install it using the OpenVPN 2.0 beta 2 setup file, ignoring everything else and only installing the virtual adapter. I've tried letting it automatically obtain an IP, and I've tried setting the IP manually, but they both end up at the same problem:

When I load up PearPC and TAP network connection pops up the 'cable connected' message, the IP address is invalid. That is to say, when I go to the status window and check the support tab, it has this info:

Address Type: Invalid IP Address
IP Address: 0.0.0.0
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway:

Anyone got any ideas? I can post more info if you need it.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 28, 2004 7:12 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Mon Jun 28, 2004 6:52 pm
Posts: 11
i have a win2k server who shares my dsl connection for two win2k prof computers.
one of the win2k prof computers is the pearpc host.
i have configured TAP-Win32 Adapter for my gateway. hope this is right.
the lan connection from TAP into windows is online when os x starts.
but when i start os x and look for network there is no card found.
i have pearpc is 0.2.0 and openvpn-2.0_beta2 installed.
i have already tested to change to the pearpc_noarch-win32net-R2.rar but it doesn't work, too.

any idea?

Code:
C:\>ipconfig

Windows 2000-IP-Konfiguration

Ethernetadapter "mac lan":

        Verbindungsspezifisches DNS-Suffix:
        IP-Adresse (Autokonfiguration). . : 192.168.0.64
        Subnetzmaske. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Standardgateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

Ethernetadapter "LAN":

        Verbindungsspezifisches DNS-Suffix:
        IP-Adresse. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.4
        Subnetzmaske. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
        Standardgateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1


my pearpc config for network
Code:
pci_rtl8139_installed = 1
pci_rtl8139_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jun 28, 2004 7:16 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Mon Jun 28, 2004 6:52 pm
Posts: 11
draftery wrote:
I seem to be having a problem with the TAP32 virtual adapter.

I install it using the OpenVPN 2.0 beta 2 setup file, ignoring everything else and only installing the virtual adapter. I've tried letting it automatically obtain an IP, and I've tried setting the IP manually, but they both end up at the same problem:

When I load up PearPC and TAP network connection pops up the 'cable connected' message, the IP address is invalid. That is to say, when I go to the status window and check the support tab, it has this info:

Address Type: Invalid IP Address
IP Address: 0.0.0.0
Subnet Mask: 0.0.0.0
Default Gateway:

Anyone got any ideas? I can post more info if you need it.


do you have made an ipconfig? is it the same result?
what is your operating system? winxp?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 04, 2004 10:50 pm 
Offline
Student Driver
User avatar

Joined: Sun Jul 04, 2004 10:43 pm
Posts: 14
Location: Wales, UK
Hi,

When I try and install OpenVPN 2.0 beta 2 (also tried beta7) I get the error 'An error occurred installing the TAP-Win32 device driver'

Error shown in attached picture.

I'm Using WinXP SP1.

Please help

Thanks

Sky

Image


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 05, 2004 12:32 am 
Offline
Inquisitive Elf

Joined: Thu Jul 01, 2004 2:23 pm
Posts: 38
Location: Poland
froesch wrote:
i have pearpc is 0.2.0 and openvpn-2.0_beta2 installed.
i have already tested to change to the pearpc_noarch-win32net-R2.rar but it doesn't work, too.

any idea?


froesch, stay with OpenVPN 2.0 beta 2 (beta 7 isnt working because of change in internal name of TAP driver). Download ISO from: http://pearpc.sourceforge.net/downloads ... sw-pkg.iso and attach it in config file on slave device, then disable Realtek NIC and enable 3Com NIC:

Quote:
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "Apple3Com3C90x-7-sw-pkg.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

pci_3c90x_installed = 1
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"

pci_rtl8139_installed = 0
pci_rtl8139_mac = "de:ad:ca:fe:12:35"


Now go to network connections
Image

1. open properties of your LAN connection then Advanced tab and select internet connection sharing:
Image

2. if you get message that windows will change your IP to 192.168.0.1 then don't believe in this and click OK.
Image

3. If you get an error on setting ICS then disconnect cable form NIC and repeat operation, then connect cable again. Now open properties of TAP connection (ie. Macintosh), and then properties of TCP/IP
Image

4. Configure manually IP (ie. 192.168.0.64) and subnet mask
Image

5. Start PearPC and go to Network in System Preferences. System will detect new port (our 3Com NIC driver - pci10b7,9200) - click configure and enter new IP address (ie. 192.168.0.101), same subnet mask. For router and DNS servers set same IP as have TAP driver in windows (ie 192.168.0.64) and click apply now.
Image

6. In network status should appear green light:
Image

I know that there is lots of networking guides, but they are not complete. And manny people don't know that Realtek driver sometimes don't work but 3Com driver works with no problem.

Diodak
www.macintosh.prv.pl


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 05, 2004 1:09 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Mon Jun 28, 2004 6:52 pm
Posts: 11
my problem is connection sharing... my win2k host isn't the computer sharing my connection. my network works now with panther 10.3.4 and openvpn-2.0_beta2 but dsl doesn't work. i have given him 192.168.0.1 as dns server in the mac network connection and in the TAP connection under win2k


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 05, 2004 4:00 pm 
Offline
Inquisitive Elf

Joined: Thu Jul 01, 2004 2:23 pm
Posts: 38
Location: Poland
That's not a problem. I have on one computer (windows ME) connected to internet by DSL (NIC have address 192.168.0.1) and second computer is connected to it (windows XP 192.168.0.100). I'm working on this computer and here i have enabled ICS again (for PearPC). Then i installed TAP and give him IP: 192.168.0.64. So.. internet is shared on first computer by ICS and then again on second computer with Win XP (connected to first) by ICS too! So you can enable ICS on your win 2k host with no problem. If windows gives you an error that ICS is allready enabled on network, just simply dosconnect cable from your NIC, enable ICS on your win2k machine and then plug-in again. It must work! or maybe i don't understand your problem.

Diodak
www.macintosh.prv.pl


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jul 07, 2004 12:26 am 
Offline
Student Driver

Joined: Mon Jun 28, 2004 6:52 pm
Posts: 11
oh i don't know that i can share ICS on 2 computers.
i have now tested it and when i disconnect lan on my workstation i get the error that he can't set ICS because of no connection to network.
so i disconnected NIC on the server and restart the workstation but he has in memory that there is an NIC with 192.168.0.1 and it is not possible to set ICS...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Jul 22, 2004 9:21 am 
Offline
Mac Mechanic

Joined: Wed Jul 21, 2004 3:06 pm
Posts: 158
truth wrote:
Hi all,

I even could not install openvpn on Windows XP SP2. Is there anybody experienced same problem? I receive the error below.

Image

I think becaue I could not isntall it, PearPC shutdowns itself immediately saying it could not find TAP-WIN32 drive.

I also could not undestand where and how am I suppose to use win32netR2.patch which we are asked to download from http://www.kelley.ca/pearpc/

I will be glad if somebody can explain it with screenshots.

Thank you.
Regards


truth, I think I know why OpenVPN install is borking. Did you get it from a link outside the Sourceforge site? Is the EXE file small, like a few hundred Kb? I got it from a link in a tutorial page, using a download manager, and got the same error. Then I went to ppc's Project Details page on Sourceforge (search it from the SF homepage) and turned off my DL manager. You should click right through the 'choose a mirror' stage, no right-clicking either! The EXE you get (make sure it's 2.0beta2, later builds don't work with PPC) should be about 2Mb.

HTH - still not getting the hang of the rest of the business myself, but I haven't tried a proxy server yet (last hope until PPC builds-in USB support, I fear...)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 22, 2004 9:20 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Thu Jul 22, 2004 9:02 am
Posts: 1053
Location: Israel
i managed to run it on the first attempt, without any problems, and yes, i DID use a download manager(getright).


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 22, 2004 9:23 pm 
Offline
Inquisitive Elf

Joined: Thu Jul 01, 2004 2:23 pm
Posts: 38
Location: Poland
Later versions of OpenVPN than 2.0 beta 2 are now working on new CVS PearPC builds. For example i'm using OpenVPN 2.0 beta 8 and have internet working on PearPC 0.3pre.

Diodak
www.macintosh.prv.pl


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Nov 18, 2004 2:26 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Thu Nov 18, 2004 2:23 am
Posts: 1
i'm using a 3com, downloaded and installed the driver, i'm using ip 192.168.0.1, have XP SP2, i'm trying to figure out a way to lower the network driver in 0.4 to get it working...if you can help me...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Nov 20, 2004 11:14 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sat Nov 20, 2004 10:33 pm
Posts: 3
http://forums.pearpc.net/viewtopic.php?t=1499


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 8 of 8 [ 189 posts ]    Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group