Success With Networking on 10.2

About PearPC, a PPC Mac emulator for Windows and Linux that can run MacOS X up to 10.4.

Moderators: Cat_7, Ronald P. Regensburg

kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Success With Networking on 10.2

Post by kiran_tsp »

Hi Group...

At last i could connect to Internet using Pear PC on MAC OS X 10.2..
Various steps i followed were like this..

1) First i installed PearPC for MAC OS X 10.2

2) Downloaded Open VPN Beta 2.0 and Installed TAP Win32 driver on my windows XP SP1

3) Then started PPC...but no success!!!! i did not get any alert saying "New Network card found"...Where as i got a message in the command prompt syaing "Netwrok card initialized!"..

4) After fiddling around for 2 days..as per some of the group members suggestion..i installed 3com driver for linux downloaded from Pearpc.sourceforge.net on my PearPC emulator...using the steps given at the site..

5) Then i downloaded the pear PC 0.2 pre .zip from nightly builds site

6) Then changed the config file

pci_3c90x_installed = 1
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34" (i removed the windows one "pci_rtl8139_installed" and "pci_rtl8139_mac" from config file)..

7) And then started Pear PC...Clicked on System Pref-->Network option..

8) Bingo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...To my surprise it gave me an alert saying "New Network Card Found"...then i had entered 192.168.0.18 in the IP address (random IP) after selecting "Using DHCP,set manually" option...and clicked on 'Apply Now' button....

9) Restarted Pear PC...Opened IE and went to apple.com to see the site in action...

Well i really don't know why this happened...my big doubt is..

Am i browsing internet using 3com driver or RealTek driver? Why did the "Local Area Connection" icon in my system tray is getting enabled even i did not mention "pci_rtl8139_installed" in my config file?..Well,Source forge guys may have to answer this...

And one more bug i identified was "Full Screen" option is not fully functional with 1024 resolution...It's functional with 800*600 ....

Thanks & Regards
Kiran...
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Well, I too downloaded the 3Com drivers, but when I try to boot the .iso image as a "slave image", I get the following error when I start pearpc:
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

(To User:Temporary)

Post by kiran_tsp »

can you please paste the contents of your config file..
Kiran...
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

Hi..Temporary

This is how my config file section to install 3com drivers looked like
(before installation)..

pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "C:\pearpc\Apple3Com3C90x-7-sw-pkg.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

ur settings should be like this before installation..and start pearpc to install the package...and after installation..change "1" to "0" i.e

pci_ide0_slave_installed = 0
pci_ide0_slave_image = "C:\pearpc\Apple3Com3C90x-7-sw-pkg.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

and retstart Pear PC...

Kiran..
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

I know this, and my settings are:

pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "Apple3Com3C90x-7-sw-pkg.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

NOTE: my iso file is in the same dir as ppc.exe is...

I also used Gemulator Explorer to check if the iso is ok, it was fine (I could see all the files).
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

Why don't u try to give the full path of the file including the drive as shown in my example...
kiran..
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Oh I just manage to fix it!

I re-downloaded the .iso file and it's working!

I dont know why it's working, but it is... :P .... LOL :D
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

well that's kewl buddy... :lol:
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Oh... now I have another problem:
after I installed the 3Com drivers, and after I do a reboot, pearpc doesn't boot and is stuck in an infinite loop...
I tried to set pci_ide0_slave_installed = 0, but still it doesn't work.... :(
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

Hi...When you retstart Pear PC after installing 3com drivers..yoy might get lot of warnings and messages in the command window..are you getting any warnings buddy??...if you can paste the command window contents then it will be informative...

kiran...
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Here:
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

Hey...Your command window seems ok to me..but i feel the problem is with the config file...as the other window (Pear PC window) shows a button called "Change CD" on the top left corner..You probably might have forgot to change the "pci_ide0_slave_installed = 1" to
"pci_ide0_slave_installed = 0"...You just check this,if not changed, change 1 to 0 and just try it out again...and i have done one more thing in my config file..i commented out NVRAM entry..it looks like this..

#
# NVRAM
#
#nvram_file = "nvram"

U just try with these 2 changes..i hope this will work out..

kiran..
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

i am using pear pc downloaded from nighlty builds site named..
pearpc_pentium4_trunk_nightly.zip dated 05.31.2004
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

No change... still the same error messages...
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

can you please just paste the contents of your config file...are using the nightly build version that i mentioned?
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Yes I'm using that nightly build....

and here's my config file:

Code: Select all

# PearPC Configuration File, generated by PearPeeler 0.1
#

ppc_start_resolution = 5
redraw_interval_msec = 50
prom_bootmethod = "auto"
prom_env_bootargs = ""
prom_env_machargs = "-v"
prom_driver_graphic = "video.x"
memory_size = 0x10000000

pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "pearpc-3gib.img"
pci_ide0_master_type = "hd"

pci_ide0_slave_installed = 0
pci_ide0_slave_image = "Apple3Com3C90x-7-sw-pkg.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"

pci_3c90x_installed = 1 
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"

pci_usb_installed = 1
#nvram_file = "nvram"
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

hye buddy...

Change your prom_env_machargs = "-v"
to prom_env_machargs = "" in the config file..
This should work...

kiran...
Xanthracus
Inquisitive Elf
Posts: 38
Joined: Mon May 17, 2004 9:09 am
Location: Romania
Contact:

Re: Success With Networking on 10.2

Post by Xanthracus »

Hi kiran_tsp

I followed your steps.
OK, The new port was detected, blah, blah, but when I pressed the "Apply Now" button PearPC is crashed....
Where I wrong?
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

hi..xan..

are u using the nightly build that i mentioned...? if yes,can u please paste the contents of your config file...

kiran..
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

and also try to paste a screen shot with all values entered in the IP address boxes and before clicking "Apply Now"..
Kiran..
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

OK,
I did what told me to and changed prom_env_machargs = "-v"
to prom_env_machargs = "".
Now I get this screen, and the circle in the bottom is spinning in super-speed:
Temporary
Student Driver
Posts: 11
Joined: Mon May 17, 2004 9:11 am

Post by Temporary »

Oh never mind!
SUCCESS!
I fixed the problem and then just opened explorer, an wallah:
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

bingo..u could made it buddy..congrats..happpy browsing time..
Kiran...
Xanthracus
Inquisitive Elf
Posts: 38
Joined: Mon May 17, 2004 9:09 am
Location: Romania
Contact:

Post by Xanthracus »

kiran_tsp wrote:hi..xan..

are u using the nightly build that i mentioned...? if yes,can u please paste the contents of your config file...

kiran..
Yes, I have the nightly build with networking and full screen. If I have the 3com driver for Mac, must unninstall the TAP-Win32 VPN 2.0????
I suppose this is a problem
kiran_tsp
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Fri May 28, 2004 10:05 am
Location: Hyderabad,India

Post by kiran_tsp »

oh yes Xan...i did mention in my steps that one should install Open VPN Beta 2.0..why don't u install and see buddy??
Kiran..
Post Reply