Problem with latest SDL version ...

About PearPC, a PPC Mac emulator for Windows and Linux that can run MacOS X up to 10.4.

Moderators: Cat_7, Ronald P. Regensburg

Post Reply
DomZ
Space Cadet
Posts: 4
Joined: Sat Jun 26, 2004 4:12 pm

Problem with latest SDL version ...

Post by DomZ »

When i launch ppc sdl version, i have this error :

2 GenuineIntel
CMOV MMX SSE SSE2
[Display/SDL]: Making new window 800 x 600
[Display/SDL]: Changing resolution to 800x600
in file vt100.cc, line 321: assertion failed: mTermWriteBufLen+buflen < (int)siz
eof mTermWriteBuf

I try to change a lot of things in config file (including resolution), but with no chance.

Is someone have an idea ?

Thanks
TheBigB
Inquisitive Elf
Posts: 26
Joined: Sun May 16, 2004 3:25 pm
Location: the macintosh states of apple
Contact:

Post by TheBigB »

yo i get the same error. can someone fix it?
EDIT: my config follows:
--------------------------------
# PearPC Configuration File
# Created with PearGUI
#
#
# Resolution
#
# 0: 640x480x15
# 1: 640x480x32
# 2: 800x600x15
# 3: 800x600x32
# 4: 1024x768x15
# 5: 1024x768x32
#
# default: 2
ppc_start_resolution = "1152x600x32"
#fs_refresh_rate = "60"
#
#
#
# Redraw interval (in ms)
# must be between 1 and 999
#
# If you set this higher, PearPC will spend less time doing redraws (and so run faster) but feel
# less responsive. You should adjust this to your computer speed and personal preference.
#
redraw_interval_msec = 10
#
#map_right_mouse_button = 1
#
# Loader
#
#
#
# Boot method
# this can be
# 1. auto, prom will boot the first bootable partition found (default)
# 2. select, prom will show you a list of bootable partitions
# 3. force, prom will load and boot the local file prom_loadfile
#
prom_bootmethod = "auto"
#
# Example of how to use force:
#prom_bootmethod = "force"
#prom_loadfile = "test/yaboot"
#prom_env_bootpath = "disk"
#
#
# bootargs: don't change unless you know what you are doing
# machargs: set to "-v" to get a verbose startup
#
#
prom_env_bootargs = ""
prom_env_machargs = ""
#
#
# This is needed if you want to boot Mac OS X
#
#
prom_driver_graphic = "video.x"
#
#
# This will adjust the position of the initial page table (don't change)
#page_table_pa = 104857600
#
#
# CPU Config
#
# Processor Version Register
# Defaults to 0x00088302
# Only change if you know want you are doing
#
#cpu_pvr = 0x00088302
#
#
#
# Main memory (default 128 MiB)
# must be >= 64 MiB
#
memory_size=0x8000000
#
#
# IO Devices
#
#
#
# PCI IDE Config
#
# Drive type will be set according to file extension:
# .img: Harddisk (filesize must be multiple of 516096)
# .iso: CD-Rom
# Or you can override this by specifying the type via
# pci_ide0_master_type / pci_ide0_slave_type
#
pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "c:\pearpc\hddimages\pearpc-6gib.img"
#
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "c:\pearpc\CDImages\itunes.iso"
#
#
# Network (unavailable on windows)
#
pci_3c90x_installed = 0
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"
#
#
# USB
#
pci_usb_installed = 1
#
#
# NVRAM
#
nvram_file = "nvram"
#
#key_compose = "F11"
key_change_cd_0 = "pause"
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"
EDIT2:
Richard Goodwin's pearpc builds are b0rked so gert some here: http://members.cox.net/schristopheraz/SDL.htm those work
ataxy
Master Emulator
Posts: 377
Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Location: Canada
Contact:

Post by ataxy »

here i took the liberty of taking out what was checked out (#) of you config file its alot easyer to read like this

ppc_start_resolution = "1152x600x32"
redraw_interval_msec = 10
prom_bootmethod = "auto"
prom_env_bootargs = ""
prom_env_machargs = ""
prom_driver_graphic = "video.x"
memory_size=0x8000000
pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "c:\pearpc\hddimages\pearpc-6gib.img"
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "c:\pearpc\CDImages\itunes.iso"
pci_3c90x_installed = 0
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:34"
pci_usb_installed = 1
nvram_file = "nvram"
key_change_cd_0 = "pause"
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"
rccola70
Tinkerer
Posts: 79
Joined: Fri Jun 04, 2004 12:03 am
Location: Hermosa Beach, California

same

Post by rccola70 »

I got the same problems...Just gotta be patient..
felixding
Inquisitive Elf
Posts: 31
Joined: Mon Jun 07, 2004 1:39 pm

Post by felixding »

ataxy wrote: key_change_cd_0 = "pause"
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"
does these codes work?
i can't change to full screen in the latest sdl
robojam
Forum All-Star
Posts: 780
Joined: Thu Apr 17, 2003 10:52 pm
Location: Charlotte, NC. USA

Post by robojam »

I think full screen should be Ctrl+Alt+Enter.

I think you need to use the left Alt key too.
Once you've made something idiot proof, they go and invent a better idiot!
Post Reply