Login  •  Register


The time is now: Thu Oct 17, 2019 8:16 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 10 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Fri Nov 09, 2007 2:31 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Fri Nov 09, 2007 1:13 pm
Posts: 4
hi i have gotten pear pc running & attempting to install panther... but when the Mac OS install gets to the part where you select the 3 or 6 GB disk image, there is no image to select... i have followed all the instructions manually with both ppc v 0.3 & 0.4 & also with PearPC Control Panel, plus i read the forums so fairly sure i am doing it as per instructions... but each time it gets to the part where i need to select the hdd to install on, there is none there to select.

any idea what could be wrong?
[/img]


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 09, 2007 3:50 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4682
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

Did you start disk utility from the menu? You need to partition and format the image before it becomes available.

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Nov 09, 2007 11:45 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Fri Nov 09, 2007 1:13 pm
Posts: 4
ahhhh !!! ...no i didnt, no one mentions that step in any of the forums or instructions anywhere... ok cheers :)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 5:08 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Sat Jun 26, 2010 4:36 am
Posts: 4
Ok, so as soon as the ISO boots and is loaded I go to Utilities and then Disk Utility and it stays on "Gathering Disk Info" and never returns.

So being unable to format the partion I am unable to continue the install in order to select the drive.

What am I doing wrong?

Thanks in advance.

Robert


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 6:34 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4682
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

This a known issue with some hard disk image files. Where did you disk image come from? Perhaps using the one from this site helps out:
http://www.emaculation.com/pearpc/macosx_6gb.rar

Otherwise try the one from the pearpc site:
http://prdownloads.sourceforge.net/pear ... ib.img.bz2

And please remember you need to restart PearPC to let the installer see the disk. (but after you used disk utility successfully, of course)

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 1:56 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sat Jun 26, 2010 4:36 am
Posts: 4
Thanks for the prompt response.

I still get the same issue "Gathering Disk Information", at first I was using the pearpc 6gb image file, then I used your macosx 6gb image file, and I still get the same thing.

Any other ideas would greatly be appreciated.

Robert


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 5:02 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sat Jun 26, 2010 4:36 am
Posts: 4
Ok, I guess third time is a charm...I have downloaded the image files for a third time and using winrar have extracted. The disk image is finally viewable, I removed printer drivers for the installation, it finished prepping but failed at installation and am currently stuck there.

Any ideas on what I should install?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 10:00 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4682
Location: Sittard, The Netherlands
Hi

You can try to install as little as possible and make sure your host or OSX doesn't sleep while installing.
What OSX version are you installing? 10.3 or 10.4

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Jun 26, 2010 11:42 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sat Jun 26, 2010 4:36 am
Posts: 4
OS X 10.4, but it seems that 3 seems to be a magical number. The third time into this the install completed and pearpc shutdown. I have since removed the install iso and the cd device from the cfg.

I closed pearpc and relaunched with the new settings and used the drive to boot from and it has been on the apple logo and the circle running for well over 2.5 hours.

How long does it normally take for the initial launch?

Dell 5150 Dual Core 2.8 4GB RAM

Thanks for all the help along the way.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Jun 27, 2010 5:56 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4682
Location: Sittard, The Netherlands
Certainly not that long on your machine!

Are you running G3 emulation or G4? G3 is the most complete and less problematic. Also 10.3 runs with less problems then 10.4. (Your magic numbers again ;-)

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 10 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group