Login  •  Register


The time is now: Tue Dec 11, 2018 12:14 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 2 of 2 [ 40 posts ]    Go to page Previous  1, 2
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 7:22 pm 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
The release 0.4.1 is almost done, but I have a doubt: I want to place icons in the Virtual Machine List, but I don't know if do I place generic icons or to customize them by the system of the VM, I'll show a picture:

The generic icons are generic. I've used the app icon as an example, since I could place the Aqua icon as the generic icon. An example:

Image

These are with specific icons (Just like VirtualBox), but it's supposed that the user can change the icon if they decide to, let's say upgrade the system (For example that Mac OS 7.6 to 8.1)

Image

I'd like to add both so that the user can choose from the Options menu if they want to use generic icons or specific icons, but I'm not sure about what to do. Any suggestions?

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Mar 22, 2018 9:53 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2295
Location: Emaculation.com
Both look good to me; you could go even further and indicate which processor is being indicated, or allow people to paste their own images/select from a panel of images.

A neat trick would be to screenshot the emulator window and use that... but I'm not quite sure how you'd do this as you're not in control of the emulator processes. So allowing a user to select from a list or paste an image in might work better, and provide the generic icon by default.

For vMac the generic icon could be a Mac Plus, for Basilisk II it could be a Mac Quadra, for SheepShaver it could be a Bondi iMac, and the current generic icon works for QEMU and PearPC.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Mar 26, 2018 11:08 pm 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
Well, I've had some trouble :???: , I have a disaster in GitHub since 0.3.1 and what was going to be 0.5.1 has got delayed :sad: , so let's mean that the 0.4.1 was a total fail and that never existed :wink: .

I have some doubts about the making of this GUI, one (And I feel the most important) is, Do I make the app portable or installable? I guess I could do both, but first I feel it should be portable, as the emulators in general.

I need to know this because there are two ways to save settings for the VM:

1. Using an external file that will be saved in a Machine Folder (Just like VirtualPC)

2. In a config file, where all the program settings (Including the Machines ones) will be saved, so always that you create a new Mac, the settings will get into this config file.

There is a third way, but it's basically the second, but in a separate file, so when a new machine is made, this is saved in a separated file where all the machines "are saved"

The config file is in the same directory as the GUI and emulator

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Mar 27, 2018 4:28 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2295
Location: Emaculation.com
It's a bit more complicated, but I'd recommend multiple files: one GUI config file that sets all the values for the GUI, and separate config files for each of the virtual machine instances that are referenced in the GUI config file.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Mar 28, 2018 8:55 pm 
Offline
Space Cadet
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2018 9:29 am
Posts: 8
There is an error message when I press "Next >" :
Image


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Apr 02, 2018 2:17 am 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
Have you checked the source code or did you just download the executable? :roll: Please reply which did you download, so I can provide you the new executable if you need it

The error is a source code error, and means that it's being used a value of some type different to other. I extremely recommend you to use the source code meanwhile I complete the application.
Then I will release an executable, of course :wink:

The old releases like 0.2.x and before doesn't get updates, it's just the advance I made in VB6, and I'm programming in 2005 NET, I reccomend you to check the last version (Which is 0.2.2 in NET with some improvements, but technically is 0.3.1).

I'm in the making of 0.5.1, which is beta too, of course, and I recommend too to use the 0.5.1 as soon as I release it, I sure you the assistants will work (Both, I hope), and it will have compatibility with emulators, so you can launch them with the config you specify. :mrgreen:

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Apr 02, 2018 4:23 pm 
Offline
Space Cadet
User avatar

Joined: Thu Mar 22, 2018 9:29 am
Posts: 8
I just downloaded the executable... !


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sun Apr 08, 2018 6:43 pm 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
i886 wrote:
I just downloaded the executable... !


Here is the executble I'm working on (Take a preview :wink: )

Link: http://www.mediafire.com/file/d5a2u9eb3 ... _0.5.1.rar

Of course it will have errors, it's a beta, so expect things not working :wink:

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sun Jun 03, 2018 3:49 am 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
I am sorry for this development gap, I have been busy with other things. I'm getting to school soon so I think I'm going to make passive development. The last release I'm releasing for now is the 0.5.2 (Skipping 0.5.1 as I did provide an executable of 0.5.1 earlier and I modified the original 0.5.1 source enough to not be 0.5.1)

Another thing to mention is that I will only release another beta around 0.7.2 and 0.9.1 (I'm planning this beta until late July - mid August) so expect another gap for a while.

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sun Jun 03, 2018 11:20 pm 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
Virtual Mac 0.5.2 Source Code: http://www.mediafire.com/file/spx220qy5 ... 00.5.2.zip

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 5:13 pm 
Offline
Student Driver
User avatar

Joined: Fri Aug 17, 2018 7:15 pm
Posts: 14
This program does not work very well. Please fix the errors.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Sep 10, 2018 6:42 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2006 10:24 pm
Posts: 5197
Location: Amsterdam, Netherlands
TheMacGuy wrote:
This program does not work very well. Please fix the errors.

If you would have read this thread, you would have known that this is a rather ambitious project, still in (early) beta, that may or may not eventually result in a truly "general" GUI. At this stage, demanding fixing errors does not seem a very helpful contribution.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Sep 11, 2018 1:25 pm 
Offline
Student Driver
User avatar

Joined: Fri Aug 17, 2018 7:15 pm
Posts: 14
Ronald P. Regensburg wrote:
TheMacGuy wrote:
This program does not work very well. Please fix the errors.

If you would have read this thread, you would have known that this is a rather ambitious project, still in (early) beta, that may or may not eventually result in a truly "general" GUI. At this stage, demanding fixing errors does not seem a very helpful contribution.


Thanks, Ronald P. Regensburg. :smile:


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Sep 11, 2018 3:52 pm 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
Thanks for checking this out. Actually I haven't updated the source code in a while. The code that is in my computer actually creates and runs SheepShaver, but it cannot edit the prefs file, I'm working on it now. In a short time I'll post the new program when it will be able to read and write SheepShaver configurations. Also I need to write a guide about how to use it. (In case someone doesn't reads it, I'll merge it into the program into the Help section).
Also in case you are interested in following the "little" advances that I make on this, check it out at GitHub: https://github.com/SistemaRayoXP/VirtualMac
Check into the "releases" section

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Sep 12, 2018 4:46 am 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Oct 13, 2017 4:34 pm
Posts: 77
Location: Mexico
I've done things here and there. The 0.5.2 source code provided up is now superseeded to 0.4.3 as there are no real advances into it. I'm releasing now 0.5.1 which now lets to create and launch a SheepShaver VM. To do this SheepShaver must be in the same folder as the program (In a next release you will be able to specify where SheepShhaver is). Also the prefs are broken since it's not that easy to mrege all prefs editor in one single app, so for now you only can boot a machine with a disk with a preinstalled version of MacOS.

Note
The way this app launches SheepShaver deletes the prefs file in the folder SheepShaver is located. Save your prefs file in a safe place since any file that was before will be deleted by a dummy/useless prefs file

I am not responsible if you lose your prefs file because you didn't bother to read

Source: https://github.com/SistemaRayoXP/Virtua ... /tag/0.5.1
Executable: http://www.mediafire.com/file/b5w4d1rz2 ... 200.5.1.7z

_________________
Hill radio station first attempt: Failure. Retrying...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 2 of 2 [ 40 posts ]    Go to page Previous  1, 2


Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group