Login  •  Register


The time is now: Fri Apr 03, 2020 10:54 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 7 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Sat Mar 28, 2020 10:47 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Thu Mar 26, 2020 6:53 am
Posts: 3
Hello together,

the AutoStart Backup ToolKit 3 could't open, with the failure from the image, see link below:

https://www.dropbox.com/s/qpkuh433cyxyt ... 4.png?dl=0

Maybe you can help.
Thanks and best regards,
Klaus


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 28, 2020 11:52 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4812
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

Which program is it exactly you are trying to run?
This? https://www.macintoshrepository.org/243 ... oolkit-3-x
Are you trying to start from a alias in the start-up items folder? Or anything else?

Edit: Ah, I see. I think the type/creator info on the back toolkit program are not correct. Therefore the start-up item cannot find the program to start.

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 28, 2020 1:26 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1346
Location: Germany
Strange, FWB-BackUp-ToolKit-3-0.2 is working on my side in Qemu and SheepShaver.
Only that I canĀ“t see a benefit backing up files within an emulator when the whole disk image may be backed up on the host OS in an instant. :)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 28, 2020 1:45 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4812
Location: Sittard, The Netherlands
Program runs fine, but does it also start a backup at boot when you set the backup trigger at next boot? The program shows a generic icon, which seems to indicate some issue with a resource or type/creator duo?

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 28, 2020 8:35 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1346
Location: Germany
It looks like it does its thing in SheeShaver 8.6.
Not sure how to verify finally. ;)

Image


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Mar 31, 2020 8:26 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Thu Mar 26, 2020 6:53 am
Posts: 3
Hi Cat_7,

it was just a problem of the name given by the backup-program under the start-up: he gave as name Backup_3.0.2 instead of Backup.
Modifying the name to the right name was enough.
Thanks.
Regards,
Klaus


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Mar 31, 2020 8:42 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4812
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

Good to see you resolved it.
I resolved it by rebuilding the invisible desktop files that keep track of files and their associated applications. It seems those files get corrupted quite easily.
Normally you would boot Mac OS using some key combination, but as that might not work with qemu, you can use some tool (trash desktop) to rebuild the files at startup. This also fixes icons not showing up correctly.

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 7 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group