Login  •  Register


The time is now: Thu Apr 25, 2019 10:54 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Tue Apr 23, 2019 3:03 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Tue Jan 29, 2019 6:03 pm
Posts: 11
I'm hoping someone can help me.

I've installed Developer Previews 2 and 3 in QEMU by firstly pre-formatting a 2GB drive using Mac OS 9.1 in QEMU. Then successfully installing DP2 and 3 with this command line:

qemu-system-ppc -L pc-bios -m 256 -hda ./dp3.img -cdrom ./dp3.iso -boot d -prom-env "boot-device=cd:9,\\:tbxi" -M g3beige -cpu g3 -prom-env "boot-args=-v"

With DP4 though, it hangs at "Still Waiting For Root Device".

I've tried changing the machine type to mac99, but it just hangs at the Open Bios.

I've also tried "boot-device=hd:9,\\:tbxi" which opens the installer, but with no hard disk to install it on.

Can somebody tell me where I'm going wrong.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Apr 23, 2019 5:29 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Tue Jan 29, 2019 6:03 pm
Posts: 11
Update:

I've found the solution.

qemu-system-ppc.exe -L pc-bios -boot c -m 512 -M g3beige -cpu g3 -prom-env "boot-device=hd:9,\\:tbxi" -prom-env "boot-args=-v" -prom-env "vga-ndrv?=true" -drive file=dp4.iso,format=raw,media=disk -drive file=dp4.img,format=raw,media=disk -sdl -netdev user,id=network01 -device sungem,netdev=network01


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Apr 23, 2019 7:25 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2526
Location: Emaculation.com
So at what point in the process are you using that second command line? Is that for post-install booting of DP4, using the booter from partition 9 on dp4.iso? I notice you're treating the CD as a HD image (which would be needed, as you've got -boot c in there as well, which won't let you boot off a CD).


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Apr 23, 2019 9:21 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Tue Jan 29, 2019 6:03 pm
Posts: 11
Yes, I've used the second command to launch the installer.

I've installed it twice with "boot c" in the command and it installs cleanly.

For post install booting I've used:

qemu-system-ppc.exe -L pc-bios -boot c -m 512 -M g3beige -cpu g3 -prom-env "auto-boot?=true" -prom-env "boot-args=-v" -prom-env "vga-ndrv?=true" -drive file=dp4.img,format=raw,media=disk -sdl -netdev user,id=network01 -device sungem,netdev=network01


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group