Login  •  Register


The time is now: Sat Jul 04, 2020 9:30 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Thu May 14, 2009 11:46 pm 
Offline
Mac Mechanic

Joined: Sat Mar 21, 2009 6:46 am
Posts: 160
Location: Shellharbour, Australia
I got fed up with Basilisk II 1.0-pre just hanging on a black screen on startup, so I downloaded an older version, Build 94 I think it is. Everything's running smooth, boots up first time, everytime, internet's running OK, the only thing is the colour patterns have disappeared, and I only have the B&W patterns. Decor doesn't work either, neither does copying and pasting an image into the Desktop Patterns control panel. Is there a way to fix this? I hate staring at a boring 2 colour pattern all the time. I got System 7.0.1 running in the same version, with Basilisk running as a Mac IIfx, and the colour patterns are there.

Dave
Australia


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 15, 2009 12:45 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3772
Location: Uiwang
That was a bug. It has been fixed... but you are using a version of Basilisk II from ten years ago.

Try build 142:

http://www.emaculation.com/basilisk/Bas ... 012001.zip


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 15, 2009 1:08 am 
Offline
Mac Mechanic

Joined: Sat Mar 21, 2009 6:46 am
Posts: 160
Location: Shellharbour, Australia
I still have the same problem with Build 142

Dave
Australia


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 15, 2009 1:33 am 
Offline
Tinkerer

Joined: Sat Jan 06, 2007 3:07 am
Posts: 44
Try this:

http://www.emaculation.com/forum/viewto ... highlight=


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri May 15, 2009 3:11 am 
Offline
Mac Mechanic

Joined: Sat Mar 21, 2009 6:46 am
Posts: 160
Location: Shellharbour, Australia
After reinstalling System 7.5, and changed the colour setting in Basilisk II GUI to 256, I got the patterns. I'd have preferred thousands or millions of colours, but apart from the occasional viewing of photos, I can't see why 256 colours would be a problem for me.

I sometimes get a message saying unhandled exception occurred, Basilisk is shutting down. This mainly happens when I'm using Windows with Basilisk in the background

Dave
Australia


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 10 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group