Login  •  Register


The time is now: Sun Nov 19, 2017 5:58 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject: EV no longer works?
PostPosted: Mon Feb 20, 2017 1:01 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Mon Feb 20, 2017 12:31 am
Posts: 2
When I try to load Escape Velocity, either Basilisk crashes or it hangs indefinitely. The strange thing was that I changed nothing since it last worked, so I'm not sure how to fix it. Any suggestions would be appreciated.

The details to this point:
I had installed Basilisk according to the great instructions at http://www.emaculation.com/doku.php/basilisk_ii_setup, and switched to the 20-02-2015 version at viewtopic.php?f=6&t=5282. I even successfully installed and Cythera and Escape Velocity. I successfully loaded Escape Velocity (EV) and quit without making a new game, then loaded Cythera and played until I tried to initiate a conversation at which point Basilisk crashed. I then successfully loaded Basilisk and EV a second time, made a new EV game and played a little, and then exited EV (not Basilisk). When I tried to load EV again a little while later, Basilisk just hung with the windows kind of grayed out. I killed Basilisk from the Windows system manager, reloaded it fine, but when trying to load EV it either crashes or hangs.

I confirmed that I can still load and play Cythera, but haven't been able to get to the EV load screen again. I've since tried (with no luck):
Reinstalling EV
Updating the OS to 7.5.5
Random suggestions from web searches:
* Changing colors from millions to 256
* Disabling and re-enabling jit in the prefs file

I'm feeling a bit out of ideas, other than redoing Basilisk totally from scratch. Thoughts?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: EV no longer works?
PostPosted: Tue Feb 21, 2017 5:07 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3566
Location: Uiwang
Have you tried using this slightly older version of Basilisk II:

http://emaculation.com/doku.php/basilisk_142_setup

I played many hours of Escape Velocity using it, back in the day.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: EV no longer works?
PostPosted: Sat Feb 25, 2017 2:04 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Mon Feb 20, 2017 12:31 am
Posts: 2
Thanks for the suggestion. I haven't tried the 142 build.

I ended up redoing the 20-02-2015 Basilisk from scratch and it's been working for several days now, so that's good. For others that might run into this problem, I didn't install Cythera in this one; this is the only difference on my end, though I don't see why it would be significant.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: EV no longer works?
PostPosted: Sat Feb 25, 2017 1:06 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3566
Location: Uiwang
Glad to hear that it works.

Remember that Escape Velocity 3 was released for Windows, and you can play the original game's scenario within it as a free download. I think.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 4 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group