Login  •  Register


The time is now: Thu Nov 21, 2019 1:09 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject: Pce-Macplus setup ?
PostPosted: Mon May 30, 2016 12:29 pm 
Offline
Tinkerer

Joined: Thu Feb 13, 2014 3:59 pm
Posts: 87
Hi,
is there a guide to setup Pce-macplus on Mac OSX 10.4 PPC ?
I've downloaded and compiled the latest from here :
http://www.hampa.ch/pce/download.html
but when I try it i get a "Bus error"... see :

Riggan-Thomson:~ galgot$ pce-macplus
pce-macplus version 20160308-72f1e10
Copyright (C) 2007-2012 Hampa Hug <hampa@hampa.ch>
SYSTEM: model=mac-plus
*** RAM not found at 000000
CPU: model=68000 speed=0
VIA: addr=0xefe000 size=0x2000
SCC: addr=0x800000 size=0x400000
RTC: file=pram.dat realtime=1 start=<now> romdisk=0
KEYBOARD: model=1 international=0 keypad=keypad
IWM: addr=0xd00000
TERM: driver=null ESC=ESC aspect=4/3 min_size=512*384 scale=1 mouse=[1/1 1/1]
type 'h' for help
-g
Bus error

Documentation I've found on that emulator is minimal :/ Maybe the game is to find out how to make it work :)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: Pce-Macplus setup ?
PostPosted: Mon May 30, 2016 4:21 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2723
Location: Emaculation.com
I didn't realize it had been compiled for any target except Windows-x86. Is all the code portable to PPC? Check to see if you've got any inline-asm that will need to be ignored during the config/make process.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: Pce-Macplus setup ?
PostPosted: Mon May 30, 2016 6:45 pm 
Offline
Tinkerer

Joined: Thu Feb 13, 2014 3:59 pm
Posts: 87
Yes apparently it runs on PPC, saw that on the screenshot here :
http://www.hampa.ch/pce/pics-mac.html

Sorry, I don't understand what you mean by "inline-asm"...
I've just did a
./configure
make
make install

Tried another way, PCE is available through Tiger-Brew, so removed my previous installation and installed it again via brew. but same error :
Riggan-Thomson:~ galgot$ pce-macplus
pce-macplus version 0.2.2
Copyright (C) 2007-2012 Hampa Hug <hampa@hampa.ch>
SYSTEM: model=mac-plus
*** RAM not found at 000000
CPU: model=68000 speed=0
VIA: addr=0xefe000 size=0x2000
SCC: addr=0x800000 size=0x400000
RTC: file=pram.dat realtime=1 start=<now> romdisk=0
KEYBOARD: model=1 international=0 keypad=keypad
IWM: addr=0xd00000
TERM: driver=null ESC=ESC aspect=4/3 min_size=512*384 scale=1 mouse=[1/1 1/1]
type 'h' for help
unhandled message ("term.release", "1")
unhandled message ("term.fullscreen", "0")
-g
Bus error


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: Pce-Macplus setup ?
PostPosted: Mon May 30, 2016 7:53 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2723
Location: Emaculation.com
Configure might need some custom switches for PPC. "inline asm" relates to how C can embed assembly code in-line in the code, which is faster for some routines, but is processor specific.

You're getting both:
Code:
*** RAM not found at 000000


and:
Code:
TERM: driver=null ESC=ESC aspect=4/3 min_size=512*384 scale=1 mouse=[1/1 1/1]
type 'h' for help
unhandled message ("term.release", "1")
unhandled message ("term.fullscreen", "0")
-g
Bus error

I'm not sure what that -g is doing. But something's definitely not running as expected.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Re: Pce-Macplus setup ?
PostPosted: Tue May 31, 2016 12:06 pm 
Offline
Tinkerer

Joined: Thu Feb 13, 2014 3:59 pm
Posts: 87
The -g is for running the thing apparently, see the help :

type 'h' for help
-h
bc [index] clear a breakpoint or all
bl list breakpoints
bs addr [pass [reset]] set an address breakpoint [pass=1 reset=0]
bsx expr [pass [reset]] set an expression breakpoint [pass=1 reset=0]
c [cnt] clock
d [addr [cnt]] dump memory
e addr [val|string...] enter bytes into memory
f addr cnt [val...] find bytes in memory
g run
gb [addr..] run with breakpoints at addr
ge [exception] run until exception
h print help
halt [val] set halt state [2]
load name [fmt] [a [n]] read a file into memory
m msg [val] send a message to the emulator core
p [cnt] execute cnt instructions, skip calls [1]
q quit
r reg [val] get or set a register
reset reset
rte execute to next rte
s [what] print status (cpu|mem|scc|via)
save name [fmt] [a n...] write memory to a file
t [cnt] execute cnt instructions [1]
u [[-]addr [cnt]] disassemble
v [expr...] evaluate expressions
y src dst cnt copy memory

Indeed there is something running well... :) but how to fix that ...


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 5 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group