Login  •  Register


The time is now: Sat May 30, 2020 1:39 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 9 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject: No Sound?
PostPosted: Sun May 29, 2005 7:18 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Thu May 05, 2005 5:57 pm
Posts: 23
Im back!

So Iv managed to get Sheepshaver up and running, and my software installed and working. One problem - no sound. As an audio engineer this is a distinct problem, lol!

Sound works fine in Basilisk. Also, the CD player works fine in Sheepshaver. But Im not getting any play back in my audio programs, or any of the OS8.5 sounds (you know like errors and that).

Any thoughts?

Thanks again!!!


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun May 29, 2005 10:05 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4887
Location: Sittard, The Netherlands
Use the sound control panel to set sound options.

Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun May 29, 2005 11:34 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Thu May 05, 2005 5:57 pm
Posts: 23
'Monitors and Sound' panel?

Yeh I did, but it seems that no sound is coming from Sheepshaver. Very strange, like i say the sound works fine in Basilisk. But I'll continue having a mooch, see if i can get it sorted.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 30, 2005 2:28 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 11:50 am
Posts: 1217
Location: Ouraion
Just checking: Does your SheepShaver_prefs file contain "nosound false"?

Also: Which ROM image are you using?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Mon May 30, 2005 2:36 pm 
Offline
Student Driver

Joined: Thu May 05, 2005 5:57 pm
Posts: 23
disk E:\Sheepshaver\emptydisk500.hfv
rom E:\Sheepshaver\SheepShaver\macos8.6.rom
cdrom F:\
enableextfs true
windowmodes 7
screenmodes 63
bootdrive 0
bootdriver 0
ramsize 134217728
frameskip 0
gfxaccel true
nocdrom false
pollmedia true
nonet true
NOSOUND TRUE ; I'll change this line to false and see if it works
nogui false
noclipconversion false
ignoresegv false
jit true
jit68k false
keyboardtype 5
keycodes true
mousewheelmode 1
mousewheellines 3
idlewait true


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue May 31, 2005 2:30 am 
Offline
Student Driver

Joined: Thu May 05, 2005 5:57 pm
Posts: 23
Hmmm, no joy.

Anyone else ever get this? Or am I the lucky choosen one :cry: ?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue May 31, 2005 8:15 am 
Offline
Student Driver

Joined: Wed Aug 18, 2004 1:59 pm
Posts: 19
First of all you must have "nosound false" in your config file. I suppose you have that by now.
Then you must choose the output device inside the mac. This is not done throug the Monitors & Sound control panel, but through a different one only called "Sound".
I'm not 100% sure anymore where to find it and I can't check it at the moment (I'm not at home). It must be somewhere in Application Extras folder.
However, after you started it you select "Sound output" in the drop-down box and then choose your sound output (Buildt In). After that restart and you should have sound. You might have to raise the Volume before you can hear anything.

EDIT: The folder was Apple Extras:Sound Control Panel:

Good Luck


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Jun 01, 2005 12:32 am 
Offline
Student Driver

Joined: Thu May 05, 2005 5:57 pm
Posts: 23
Thats the one mate, cheers!

Right then lads, Im up and running (with sound :wink: ) and shall bother you no more.

Thanks for putting up with my noobie bollocks, we got there in the end! :oops:


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 9:53 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Oct 30, 2005 1:27 pm
Posts: 7
w00t thanks, got sound working also. Thanks for this nice post :).


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 9 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group