Login  •  Register


The time is now: Mon Jul 22, 2019 7:33 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 11 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
 Post subject: 3mb ROM???
PostPosted: Wed Feb 11, 2004 8:14 am 
I have a PowerMac 6500 with a l2 g3 upgrade card installed. When i try to create a rom image using the program included with Basilisk II, the file created is only 3mb. Is this due to the g3 expansion card, or does the powermac 6500 only have a 3mb rom?


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: still 3mb without g3
PostPosted: Wed Feb 11, 2004 9:25 am 
I tried removing the g3 upgrade card and pressing the reset button on the logic board, but still creates a 3mb rom image.
Will this work with SheepShaver, and if so, how do i get it from my mac to linux?

Any help is appreciated.
Thanks


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2004 9:49 am 
Use ROM Grabber from MOL:
<http://www.maconlinux.org/download.html>

Then, if it doesn't work tell me, there could be a way.


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2004 9:50 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Wed Aug 20, 2003 2:14 pm
Posts: 360
Isn't a 3Mb ROM a New World softROM from MacOS 9.x??


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed Feb 11, 2004 11:58 pm 
ROM Grabber should output a 4 MB file that can be used with SheepShaver. When I used the BasiliskII ROM dumper I also got a 3 MB image from my 7500/100, ROM grabber created the proper 4 MB image.


Top
  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Thu Feb 12, 2004 2:36 am 
Rom Grabber successfully created a 4mb rom image.
Thank you for your assistance.


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Unsupported ROM type
PostPosted: Fri Feb 13, 2004 6:22 pm 
The 4mb ROM image will not work in SheepShaver.
Should I try another ROM extraction proggie, or does the 6500 ROM not work in SS?
THanks


Top
  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Feb 14, 2004 12:55 am 
I now have 6 rom files, all identical in size, yet all have different md5 checksums. I have given up hope of using the ROM from my PowerMac 6500, and have turned to the one from Apple's site.

This seems to work, but it will only go as far as to show the "Welcome to MacOS" splash screen, then in the terminal window states
invalid instruction xxxxxxx at opcode xxxxxxx

I have tried the most recent version of RedHat as well as Mandrake, both with similar results.

I have also tried os 7.6.1-8.5 and have yet been able to boot to the finder.

Any suggestions?


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Feb 14, 2004 10:24 pm 
Offline
Space Cadet
User avatar

Joined: Sun Feb 08, 2004 1:43 pm
Posts: 9
Location: Romania
try using the mac rom from macos8.5 cd it works fine!

_________________
Linux Rulz`


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: Thanks, 8.5 ROM Works!
PostPosted: Sat Feb 14, 2004 11:09 pm 
The ROM from my OS 8.5 cd appears to work fine.
Thanks


Top
  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 17, 2004 4:49 pm 
When creating a ROM image YOU MUST disable extensions, or you will get a corrupted ROM image.

Of course this only applies to making hardware ROM images, not to the MacOS ROM file ;).


Top
  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 11 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group