Login  •  Register


The time is now: Thu Dec 05, 2019 8:04 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 15 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Sun Feb 17, 2019 12:35 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Hi,

I try to run a very old database MAC program from Borland: Reflex Plus. Starting the programs blocks/freeze BasiliskII completely, no error message.
The system I run in BasiliskII is OS 7.5.3.
On my old Mac powerbook 170 the programs runs perfect and the system is also 7.5.3.

Any help suggestion is welcome.
:cry:


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 12:38 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2739
Location: Emaculation.com
What are your BII configuration settings? This is likely to do with JIT emulation or (not) ignoring specific error types.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 10:39 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Hi
Thanks for the reply. These are the settings:
Mac OS Ram :512 MB
Mac Model: Mac IIci (Mac OS 7.x)
CPU: 68030
ROM File: Color Classic
Don't use CPU Idle: active
Ignore Illegal Memory Accesses: active

I used already different ROM's and RAM sizes, but this didn't solve the problem.

I hope this info helps.
Kind regards.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 11:47 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1328
Location: Germany
Kyran, could you eventually upload your copy of Borland Reflex to Macintoshgarden, please?
Floppy images would be best, but anything else usable should do too.
Some here would give the database app a try for sure.

I would create an image of your app and the needed files with DiskCopy 6 and mount that one with MiniVMac.
A bootable 7.5.3 for MiniVMac is hosted here (5th DL): http://macintoshgarden.org/apps/macos-753-emulators

For opening your database, you might also consider the DOS sibling Borland Reflex 2.0, available at WinWorld PC.
DOS apps can be run in DOSBox or VirtualBox for example, handling files is not really comfortable, but doable.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 2:33 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Hello,

I uploaded the program to Macintosh Garden. I hope some one can help me with the issue.
Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 5:13 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1328
Location: Germany
MiniVMac and MiniVMac II do work well with your app and System 7.
Do you still have the help file or a sample database?
I´ll copy your app into a DiskCopy image, so it may be dropped onto the running MiniVMac screen.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 5:36 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Sorry no help files anymore, it’s all lost in history. Reflex is a ver strong and excellent datadase system.
Here is an interesting reference: https://books.google.be/books?id=BT8EAA ... us&f=false
Thanks!


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Mon Feb 18, 2019 6:06 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1328
Location: Germany
Interesting. A friend gave me a DOS database back in the days, Clipper Database was its name methinks.
Alas, I never got far and lost interest.
So many Mac apps already lost in data nirwana, your file may be the very last one.
I did add the manual for Reflex 1.0 over at Macintoshgarden.
Maybe you could add a database file to play with, if its not confidential content?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 12:10 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2739
Location: Emaculation.com
Back on topic, the issue is possibly the colour classic ROM; I know I had lockups like that when I used mine.

See the MacROMan github repo linked at the bottom of https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... -Dk7QDyKPY if you need help.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 4:11 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
I tried several ROM's all giving the same issue: starting Reflex Plus freezes the BasiliskII. Others programs runs fine.

Still hoping for a solution.

Thanks


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 9:52 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Wed Nov 11, 2009 5:47 pm
Posts: 1328
Location: Germany
Seems to be an app related issue.
No dice with Basilisk II Build 142 for Windows or Fusion PC either.
As MiniVmac and MiniVMac II do work, Reflex Plus is usable at least.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 1:45 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Reflex Plus is now running in Mini vMac. Problem the screen size is very very smal, it wojld be very usefull to increase the screen size. Is this possible and how can I do this?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 2:40 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Thu Feb 09, 2006 10:24 pm
Posts: 5648
Location: Amsterdam, Netherlands
Try Control-F ("Full screen toggle") or Control-M ("Magnify toggle").
Control-H ("Help") shows all available commands.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 5:09 pm 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2739
Location: Emaculation.com
Kyran wrote:
Reflex Plus is now running in Mini vMac. Problem the screen size is very very smal, it wojld be very usefull to increase the screen size. Is this possible and how can I do this?


With Mini vMac, you can set a custom screen size at build time as well; I always compile a larger resolution. For System 6 and higher, any screen resolution will work with the OS (even though the original hardware didn't support it) -- for below System 6, I try to use X2 magnification mode and divide my resolution in half, as earlier OSes can behave oddly with larger screen resolutions.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Wed Feb 20, 2019 5:12 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Sun Feb 17, 2019 12:27 pm
Posts: 7
Thanks for the info, I solved that issue: I'm making progress thanks to the help of all of you. Thanks


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 15 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group