Login  •  Register


The time is now: Sat Jul 04, 2020 10:08 pm

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Thu Mar 12, 2009 3:22 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Mar 10, 2009 4:59 pm
Posts: 2
Hi everyone

I'm with a little problem with Pear PC, when I choose 'cdrom0' to boot this message appear "[IO/PROM] <Error> can't open boot file"

Here is the output message

Code:
02:58:29:546> This program is free software; you can redistribute it and/or modify
it under the terms of the GNU General Public License version 2 as published by
the Free Software Foundation.

This program is distributed in the hope that it will be useful,
but WITHOUT ANY WARRANTY; without even the implied warranty of
MERCHANTABILITY or FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE.  See the
GNU General Public License for more details.

You should have received a copy of the GNU General Public License
along with this program; if not, write to the Free Software
Foundation, Inc., 59 Temple Place, Suite 330, Boston, MA 02111 USA

02:58:29:546> GenuineIntel
02:58:29:546>  CMOV MMX SSE SSE2 SSE3
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE0 master.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE0 slave.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE1 master.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE1 slave.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE2 master.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE2 slave.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE3 master.
02:58:29:609> [IO/IDE] add IDE3 slave.
02:58:29:687> [CPU/MMU] new pagetable: sdr1 = 0x00300003
02:58:29:687> [CPU/MMU] new pagetable: sdr1 accepted
02:58:29:687> [CPU/MMU] number of pages: 2^15 pagetable_start: 0x00300000 size: 2^18
02:58:29:687> start: 512
02:58:29:687> start: 134250496
getStartBlock: 0 Apple_HFS
getStartBlock: 1 Apple_HFS
getStartBlock: 2 Apple_HFS
getStartBlock: 3 Apple_HFS
02:58:29:687> start: 32768
getStartBlock: 0 Apple_Free
getStartBlock: 1 Apple_Free
getStartBlock: 2 Apple_Free
getStartBlock: 3 Apple_Free
02:58:29:687> start: 2147450880
getStartBlock: 0 Apple_Free
getStartBlock: 1 Apple_Free
getStartBlock: 2 Apple_Free
getStartBlock: 3 Apple_Free
02:58:29:687> start: 512
02:58:29:687> start: 32768
getStartBlock: 0 Apple_Free
getStartBlock: 1 Apple_Free
getStartBlock: 2 Apple_Free
getStartBlock: 3 Apple_Free
02:58:29:687> start: 188416
getStartBlock: 0 Apple_HFS
getStartBlock: 1 Apple_HFS
getStartBlock: 2 Apple_HFS
getStartBlock: 3 Apple_HFS
02:58:29:687> start: 403668992
getStartBlock: 0 Apple_Free
getStartBlock: 1 Apple_Free
getStartBlock: 2 Apple_Free
getStartBlock: 3 Apple_Free
02:58:29:687> [IO/PROM] Add alias  disk0 -> /pci/pci-bridge/pci-ata/ata-4/disk0@0
02:58:29:687> [IO/PROM] Add alias cdrom0 -> /pci/pci-bridge/pci-ata/ata-4/disk1@1
getStartBlock: 0 Apple_HFS
getStartBlock: 1 Apple_HFS
getStartBlock: 2 Apple_HFS
getStartBlock: 3 Apple_HFS
02:58:38:390> [IO/PROM] <Error> can't open boot file


I follow all the steps but.......
Please HELP ME! :cry:


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Fri Mar 13, 2009 6:13 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4900
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

Welcome to the forum!
Have you tried setting prom_bootmethod to "select" in the config file?
It should show you the partitions on the cd from which you might possibly boot.

Please paste what the selection say here.

What cd or dvd are you using to boot?

Best wishes,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 14, 2009 12:29 am 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Mar 10, 2009 4:59 pm
Posts: 2
I make a Mac OS Tiger iso with UltraISO, and prom_bootmethod is configured to "select"

Here is my conf file

Code:
#Mac OS
# Created with PearPC Control Panel
#C:\Documents and Settings\Ivens\Meus documentos\Spin\material tcc\Nova pasta\redscorp-release-20080329.1\release\ppc-intel-sse3.exe
#FinderIcon
#No SDL
pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "C:\Documents and Settings\Ivens\Meus documentos\Spin\material tcc\Nova pasta\macosx_6gb (1)\macosx_6gb.img"
pci_ide0_master_type = "hd"
memory_size = 0x2BB00000
ppc_start_resolution = "800x600x15"
redraw_interval_msec = 60
prom_driver_graphic = "C:\Documents and Settings\Ivens\Meus documentos\Spin\material tcc\Nova pasta\redscorp-release-20080329.1\release\video.x"
ppc_start_full_screen = 0
key_toggle_mouse_grab = "F12"
key_toggle_full_screen = "Alt+Return"
key_change_cd_0 = "none"
cpu_pvr = 0x00088302
pci_rtl8139_installed = 0
pci_rtl8139_mac = "de:ad:ca:fe:12:35"
pci_rtl8139_type = "tap"
pci_rtl8139_interface = ""
pci_3c90x_installed = 0
pci_3c90x_mac = "de:ad:ca:fe:12:35"
pci_3c90x_type = "tap"
pci_3c90x_interface = ""
pci_usb_installed = 1
prom_bootmethod = "select"
prom_env_bootargs = ""
prom_env_machargs = ""
nvram_file = "nvram"
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = ""
pci_ide0_slave_type = "hd"


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 14, 2009 6:34 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4900
Location: Sittard, The Netherlands
Spin wrote:
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = ""
pci_ide0_slave_type = "hd"
[/code]


There is no reference to your iso in the config file:
pci_ide0_slave_image = "" should contain the path to your iso between the "".
pci_ide0_slave_type = "hd" should not be "hd" but "cdrom" But you can try both.

Best wishes,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sat Mar 14, 2009 10:11 pm 
Offline
Space Cadet

Joined: Tue Mar 10, 2009 4:59 pm
Posts: 2
I changed the config file but the error continues


Code:
pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "C:\MacOSXInstallDiscx86.iso"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Sun Mar 15, 2009 9:50 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4900
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

I have prepared an older version of pearpc and a config file for you to try.
See if you can get this one to work first before moving to the redscorp build.

http://www.open.ou.nl/hsp/downloads/ppc.zip

I haven't been able to mount my install.iso with redscorp, maybe you are facing the same problem.

Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 1 [ 6 posts ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group