Login  •  Register


The time is now: Sun May 31, 2020 12:40 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 1 of 2 [ 40 posts ]    Go to page 1, 2  Next
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:07 am 
Offline
Student Driver

Joined: Tue May 11, 2004 9:39 am
Posts: 13
Exposè works in this emulator. The "just-in-time" version is A LOT faster than the quoted 1/40 ... i would estimate 1/15 - 1/20 or so.

My computer is a:
XP2500+
512 Ram
Radeon 9500 128mb non pro


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:20 am 
Offline
Student Driver

Joined: Tue May 11, 2004 9:39 am
Posts: 13
I've also got to add this one, a tribute to the developers :)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:25 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
Fark. I can't make it work. I have made an IMG with Gemulator explorer, and an ISO with a bunch of different programs.

No bootable partitions.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:29 am 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Fri Sep 12, 2003 4:16 am
Posts: 62
So, does this thing actually require a Linux install at any point? If so, my head is going to explode. I've already spent countless hours fumbling around with Mandrake to try SheepShaver. (After that experience, Linux is long gone from my computer)


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:29 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
See, it is like this:


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:38 am 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
follow the pearpc doc
make a partition true darwin
reboot with mac osx13
remake your partition with the disk utility
and thats it
oh and also like jazzman said add"#" to the the nic card to blank it out in the ppccfg file
and as he said i guess you have to take out the "-v" from the verbose setting ounce you finish your installation before rebooting
also if you have the advantage of having tons of mem on you comp change the mem setting from #memory_size=0x8000000 to memory_size=0x24000000 then well i dont know what to say except be patient cuz it takes from 2:30hour to 5hour to install so dont expect to run osx as a second os soon it will surely take a bit before it runs at resonnable speed


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:41 am 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
robotintestines wrote:
So, does this thing actually require a Linux install at any point? If so, my head is going to explode. I've already spent countless hours fumbling around with Mandrake to try SheepShaver. (After that experience, Linux is long gone from my computer)


no the longest you will spend inside a linux type of environnement is when you will first format your partition in darwin just follow the tutorial on the Pearpc website


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:47 am 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
here is what you have to do with darwin
1-Wait (possible wait some more) and when asked for installation device enter "shell" to get a shell
2-You now have to create a partition:
Enter pdisk.
Enter e and then /dev/disk0 to edit the partition map of the hard disk.
Enter i to initialize the disk.
Confirm the default values.
Enter p to print the preliminary partition map.
Note the length of the Apple_Free partition.
Enter C (this is a capital 'C') to create a new partition entry.
Enter 64 as first block then the length of the Apple_Free partition from above.
Enter Mac_OS_X as partition name and Apple_HFS as partition type.
Enter w to write to partition map, confirm with y and then enter q and q to quit pdisk.
We're done with the partition map. Enter reboot and wait for PearPC to quit.
Now restart PearPC with your mac OsX13 cd image


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 5:57 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
"and a CDROM where the Darwin-CD is inserted"

So I've got to make a physical Darwin CD?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 12:02 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
no ounce you have partition your hdd with the darwin image your ppc will shut down and you will be able to go in your config file and change the image to your osx image before rebooting


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 1:19 pm 
Ive got the same problem... where can I get the Darwin image?


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 1:45 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
http://developer.apple.com/darwin/


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 1:56 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
What do I do with the image once I have downloaded it? Plug it into the confi file where my 6 gig blank hd file is right now?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 1:58 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
then you should put it in the same directory as pearpc and mod you ppccfg file to look like this:

pci_ide0_master_installed = 1
pci_ide0_master_image = "pearpc-6gib.img"
#pci_ide0_master_type = "hd"

pci_ide0_slave_installed = 1
pci_ide0_slave_image = "darwin-701.iso.gz"
#pci_ide0_slave_image = "/dev/cdrom"
pci_ide0_slave_type = "cdrom"


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 1:59 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
Hokay, I'll try that.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: private mail
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:02 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4887
Location: Sittard, The Netherlands
Clockwise, you could look in your private mail...

Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:02 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
Hey! I'm now booting Darwin. It is slow.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:22 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
I'm installing Darwin. This could take a while. My computer is very slooow.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:25 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
you do not have to install darwin you just use it to build you hdd then ounce it ask to rebbot you reboot with the osx cd1 and reformat the partition you just made then you go on and install mac


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:26 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon May 20, 2002 4:37 am
Posts: 3770
Location: Uiwang
Oh... I thought the pearpc gudie told me to install.

What should I do after I've installed?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:44 pm 
Offline
Master Emulator

Joined: Sun Jan 25, 2004 3:49 pm
Posts: 377
Location: Canada
this is where i am now but i am now unable to boot from the virtual hdd


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: hd image available
PostPosted: Wed May 12, 2004 2:47 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4887
Location: Sittard, The Netherlands
You can look in the main thread to download a pre formatted hd image.

I think it's not wise to use the 6 gb file from pear, as they stated it might not be supported.

Best

Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 3:14 pm 
which is the main thread?

can you post a link to this pre-formatted image?


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject:
PostPosted: Wed May 12, 2004 3:17 pm 
nervermind found it :P


Top
  
Reply with quote Post a reply  
 Post subject: QuickTime in PearPC
PostPosted: Wed May 12, 2004 10:02 pm 
It plays in slow motion...

Image


Top
  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 1 of 2 [ 40 posts ]    Go to page 1, 2  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group