Login  •  Register


The time is now: Sun Jan 26, 2020 11:32 am

Emaculation wiki  •  Delete all board cookies



Post new topic  Reply to topic Page 83 of 83 [ 2058 posts ]    Go to page Previous  1 ... 79, 80, 81, 82, 83
Print view Previous topic  |  Next topic
Author Message
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 12:05 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2771
Location: Emaculation.com
The check would be to see if Bugdom runs....


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 9:22 am 
Offline
Apple Corer

Joined: Fri Oct 26, 2007 7:56 am
Posts: 245
Graphics acceleration?

I'm not sure I've understood some of the latest posts correctly. Has graphics acceleration been achieved on Qemu for OS X guests (like, say, Tiger)? If so, can Front Row run on such virtual machines? If it doesn't work yet, will that goal be achievable in the near future?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 10:38 am 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4753
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

No, there is no Graphics Acceleration. Only the basic drivers load. The GA drivers garble the OSX screen.
There would have to be a relation to hardware to get real acceleration, and currently there is none. So, even thought the driver might load, all graphics would still have to be calculated through software.

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Tue Feb 19, 2019 10:45 am 
Offline
Apple Corer

Joined: Fri Oct 26, 2007 7:56 am
Posts: 245
Thanks.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 16, 2019 6:01 am 
Offline
Tinkerer
User avatar

Joined: Wed Jun 18, 2008 5:53 am
Posts: 90
So, I'm using the latest screamer build (Qemu-4.0pre-OSX-Altivec-Screamer-09-02-2019) on Mac OS X and was wondering if there was a way to enable internet and sound on Mac OS X Public Beta?

Here's my qemu.command file
Code:
#!/bin/bash
cd "$(dirname "$0")"

./qemu-system-ppc -L pc-bios -boot c -M mac99 -cpu G4 -m 1024 -prom-env 'auto-boot?=true' -prom-env 'boot-args=-v' -drive file=MacintoshHD.dmg,format=raw,media=disk -drive file=files.dmg,format=raw,media=disk -rtc base="2000-09-13",clock=vm -netdev user,id=network01 -device sungem,netdev=network01 -device VGA,edid=on

Do I need to add anything to my command file to enable audio & an internet connection in Mac OS X Public Beta?


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sat Mar 16, 2019 4:36 pm 
Offline
Expert User
User avatar

Joined: Fri Feb 13, 2004 8:59 am
Posts: 4753
Location: Sittard, The Netherlands
Hi,

I just installed the PB from the macintoshgarden.
Internet should work with that command line. Internet Explorer tries to open e.g., www.google.com, but crashes...(what's new).

It seems the PB does not like the screamer code. As soon as I click a sound, Qemu starts throwing errors ... invalid key ....

Best,
Cat_7


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sun Mar 17, 2019 4:02 am 
Offline
Forum All-Star
User avatar

Joined: Fri Nov 27, 2009 5:11 am
Posts: 2771
Location: Emaculation.com
I think I got USB audio working on PB; screamer is incompatible.

For internet, it works, but you should disable the time server prior to enabling it, or PB will call home to Apple, set the time, and immediately stop working.


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
PostPosted: Sun Dec 29, 2019 3:15 pm 
Offline
Apple Corer

Joined: Sun Jan 31, 2016 6:01 pm
Posts: 243
Great news! I made a patch that implements the Screamer sound chip into QEMU. This one sounds better than the older Screamer implementation. Also I am trying to commit these patches into QEMU so we will no longer need a custom made version of QEMU to play sound.

- Mac OS 9.0.4 plays MP3's perfectly.
- MP3's sound perfect on Mac OS 9.2.2. Games like Wolfenstein 3D and Duke Nukem 3D also sound perfect.
- The default Quicktime version in Mac OS 10.2.3 sounds very choppy when playing MP3's. When I use MpegDec 3.1.1 in the classic environment the audio sounds perfect. I think it is a problem with the MP3 decoder (Quicktime 6.0.2).
- On Mac OS 10.4.3 the audio is almost good sounding. Very minor audio artifacts appear. Mac OS 10.4.11 sounds ok.

I noticed that patches are sometimes committed that break features in QEMU that we need. Some patch has broken my Screamer patch. In order to make testing the sound system simple I added a word to the sound node in OpenBIOS called test-sound. When ran this word will play some musical tones. This should make testing easy for anyone who works on QEMU. There is no need to install a PowerPC operating system to test the sound.

To run this 'word' go to the sound node like this in OpenBIOS: cd mac-io/davbus/sound

Then type test-sound

http://www.mediafire.com/file/ez2xtxblo ... t.zip/file
Patches for both QEMU and OpenBIOS plus an already made OpenBIOS file with the patch applied.

Enjoy!


Top
 Profile  
Reply with quote Post a reply  
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic  Reply to topic Page 83 of 83 [ 2058 posts ]    Go to page Previous  1 ... 79, 80, 81, 82, 83


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
 

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group